Willen je collega's stoppen met roken?

Iedereen weet dat roken ongezond is. Toch rookt ongeveer 22 procent van de Vlamingen. Een cijfer dat in sommige sectoren zelfs oploopt tot 40 procent. Maar wist je dat de meeste rokers willen stoppen? De professionele context kan hen daarbij ondersteunen. Een medewerker spendeert veel tijd op zijn werk en met de collega’s. Met de juiste aanpak kan jij je medewerkers dus helpen om te stoppen. Een initiatief dat iedereen zal appreciëren én goed is voor het imago van je onderneming.

De voordelen van een rookbeleid op het werk

Als onderneming heb je alle belang bij een goed rookbeleid. Uit internationaal onderzoek blijkt dat elke rokende medewerker je onderneming tussen de 4.000 en 4.500 euro per jaar kost.  Daarnaast heeft een rookbeleid ook een positieve impact op de gezondheid van je medewerkers en het vermindert de kans op conflicten met niet-rokende medewerkers.  Van een win-win situatie gesproken!

Hoe organiseer je een groepscursus in jouw bedrijf?

Je bent overtuigd en wil een groepscursus stoppen met roken organiseren in je bedrijf? Hieronder enkele richtvragen waar je best een antwoord op formuleert voor je start met de praktische organisatie: 

• Zal de groepscursus plaatsvinden tijdens of na de werkuren? 

• Is de groepscursus enkel toegankelijk voor het eigen personeel of kunnen familieleden zich ook inschrijven?

• Wordt er een infosessie gegeven? 

• Wie betaalt de groepscursus en eventuele rookstopmedicijnen?

meer info:

https://www.gezondleven.be/files/tabak/rookstop_groepscursus_werkgevers.pdf